Simone Vedder
Spank 62
4824 BG Breda
Tel: 076 5423171

De Stroom Massagepraktijk

massage voor lichaam en geest

Waarom massage

Niets is zo complex en uniek als het menselijke lichaam. In ons brein zetelen ons geheugen, onze wil, persoonlijkheid, emoties, intelligentie en vooral ook onze controle over de dingen die we doen. De westerse mensen van vandaag zitten meestal 'in het hoofd' waardoor vaak het gevoel in het lijf naar de achtergrond verdrongen is. We zitten in de stroom van het leven en gunnen ons geen tijd te luisteren naar de ongemakken in ons lichaam, veroorzaakt door de stress die we er zelf in stoppen.

Lichaam en geest werken sterk op elkaar in. Wanneer we teveel van onszelf vragen, zet het lichaam zich schrap.

Daarbij komt dat de meeste mensen van jongs af aan afgeleerd hebben om emoties te uiten. Als emoties zich niet kunnen uiten via de natuurlijke weg door huilen, het uiten van woede en dergelijke, zetten ze zich vast in het lichaam. Hier ontstaan vaak (chronische) pijnplekken.

De meeste mensen wachten tot ze een specifiek lichamelijk probleem ontwikkelen, voordat ze overwegen de hulp in te roepen van een masseur. 

Echter, het regelmatig ondergaan van een massagesessie doet wonderen voor de preventieve zorg voor het welzijn van het lichaam. Door de spieren die verkrampt reageren soepel te maken, ontspannen niet alleen die spieren, maar kun je ook mentaal makkelijker ontspannen. Alles lijkt weer door te stromen.

Wat blokkeerde, komt weer in beweging. Zelfs opgekropte emoties kunnen door een massage loskomen. Als dat gewoon even wordt toegelaten, ben je ook die spanning kwijt. Zo werkt massage gunstig op lichaam en geest.

Tevens vergroot massage het zelfbewustzijn in het lijf. Hoe groter het bewustzijn van hoe jouw lichaam voelt en reageert, des te beter kun je jouw lijf helpen om (weer) beter te worden. Het weer laten stromen van je lichaam en geest geeft verlichting in het dagelijks leven.
Daarnaast zorgt het voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Gedurende een massagesessie wordt u door een combinatie van directe beweging en aanraking van het lijf en de subtiele energiebanen meer bewust hoe lichaam en geest een nauwe eenheid vormen.
We werken samen naar deze eenheid toe: ik begeleid u er graag bij, maar uiteindelijk bent ù degene die deze eenheid integreert en in uw lijf tot stand kan brengen. U komt weer lekker in uw vel te zitten, in uw eigen stroom.

Spanning en stress kosten energie. Soms put het je behoorlijk uit. Het mag tegenstrijdig klinken, maar juist door de ontspannende werking, kan een massage energie opwekken. Eigenlijk heel logisch dus, dat u zich na een massage vitaler voelt.