Simone Vedder
Spank 62
4824 BG Breda
Tel: 076 5423171

De Stroom Massagepraktijk

massage voor lichaam en geest

Werkwijze

Een behandeling begint met een voorgesprek.
Het is voor mij belangrijk om een beeld van de klant te krijgen, zodat ik tot een goede massage over kan gaan.
Wat is de reden waarom u komt, zijn er bepaalde spanningsklachten of is het preventief? Houd er rekening mee dat er omstandigheden zijn waarin ik u niet kan masseren, b.v. bij ontstekingen van spieren en of de huid, bij spataderen, bij gebruik van bepaalde medicijnen en als u zich 'gewoon' ziek voelt, bij griep o.i.d.

Massage betekent dat er fysiek, op de blote huid, aangeraakt wordt, met of zonder massageolie. In een sfeervol ingerichte massageruimte geniet u op de massagetafel, van zuivere geuren en klanken.
Goede hygiëne is hierbij noodzakelijk, ik verwacht dat de klant schoon gewassen in de praktijk komt en uiteraard zorg ikzelf voor een schone massagetafel en handdoeken.

Ik begin een massage rustig, we moeten eerst aan elkaar wennen en geleidelijk aan zal ik proberen dààr te masseren waar ik voel dat het nodig is.

Bewust ademhalen is misschien wel het meest belangrijke aspect tijdens een massagesessie. Bewust zijn van het ritme van de ademhaling helpt bij het verhogen van de gevoeligheid voor het oppikken van de subtiele boodschappen die ons lijf ons geeft. De ademhaling werkt ook als mechanisme om energieblokkades op te heffen en helpt te ontspannen als pijnplekken geraakt worden. Blijf er tijdens de sessie bewust van hoe er geademd wordt en hoe de adem ingehouden wordt bij bijvoorbeeld pijn. Blijf bewust doorademen: de eerste stap naar het loslaten is daarmee genomen.

Het kan voorkomen dat u tijdens een sessie intense emoties op voelt komen als bepaalde pijnpunten (aan)geraakt worden. Er kunnen gevoelens van kwetsbaarheid, angst of kwaadheid door opgeroepen worden. Het kan ook best zijn dat u opeens moet lachen of huilen. Al deze emoties zijn natuurlijk en goed om te ervaren tijdens een sessie. Ik begeleid u hier graag bij.

Het is belangrijk dat u uw grenzen aangeeft, zowel in het dagelijkse leven als tijdens een massagesessie. Als u tijdens een sessie wilt stoppen, geef dat dan aan. Als u langzamer wilt gaan of dieper, communiceer dat dan ook. U voelt wat uw lichaam op dat moment nodig heeft. Zoals eerder gezegd bent u uiteindelijk degene die eenheid in lichaam en geest tot stand kan brengen. Neem hiervoor de tijd om te ervaren en te ontspannen in een veilige omgeving waar niets hoeft, waar niets moet en waar u zichzelf kunt zijn.