Simone Vedder
Spank 62
4824 BG Breda
Tel: 076 5423171

De Stroom Massagepraktijk

massage voor lichaam en geest

Hotstone massage

Tijdens een HOTSTONE MASSAGE werk ik niet alleen met mijn handen, maar maak ik ook gebruik van de warmte en het gewicht van de stenen.

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen.
Bij een Hotstone massage worden vulkanische basalt stenen gebruikt, die door de jaren heen op een natuurlijke manier zijn gepolijst door wind, water en zand. Ze worden voor gebruik verwarmd tot ongeveer 45 graden. De stenen zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Dit kan gezien worden als een langdurige stretching van de spieren. Ik kan een steen zò neerleggen, dat u het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij Hotstone massage kan ik met minder druk werken en het gewicht en de hardheid van de steen het werk laten aanvullen.

Tijdens de massage zal ik afwisselend met en zonder stenen werken en gebruik ik technieken van de ontspanningsmassage. Na een "warming up" wordt het lichaam ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.

Hotstone Massage is een weldaad voor uw spieren.
Het heeft een diep ontspannende werking.

Bij een buitentemperatuur van 24 C of hoger is het niet mogelijk een Hotstone massage te krijgen.